16-годишното момиче ходи на психолог след инцидента

 

Още по темата

„Момичето ходи на психолог, все още не може да се възстанови от случилото се”,  заяви в „Здравей, България” Атанас Димитров, един от адвокатите на момичето, което твърди, че е било изнасилено от бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев.

 

„По препоръка на психолога от понеделник момичето вече ходи на училище. Тя трябва отново да се социализира. Тo е в постоянен стрес. В постоянен стрес са и родителите ѝ, които също ходят на психотерапевт”, съобщи адвокат Атанас Димитров.

 

„В първите часове, след като момичето е било изхвърлено от джипа на Иван Евстатиев, то не е могло да говори. Тя няколко пъти е изпадала в безсъзнание”, твърди защитникът.

 

Той обясни, че момичето е отишло да се види с Иван Евстатиев, защото „е имала доверие на човека, който четири години е бил работодател на майка ѝ”. „Тя е била в щаба му, помагала е в предизборната му кампания, той се е държал любезно с нея”, разказа адвокатът.

 

„Иван Евстатиев я е поканил „на сокче” и да ѝ обясни, че щял да ѝ помогне да започне да учи право”, твърди адвокат Атанас Димитров. „Дотогава никой не я е виждал тя да употребява алкохол”, подчерта той и добави: „Иван Евстатиев се е възползвал от нея. Има експертизи, които безспорно доказват, че момичето е било девствено”.