Адреналинката Ваня се обърна към "Господари на ефира" с разказ за шокиращо предложение

 

 

 

Уволнения в Националната спортна академия след скандални разкрития на "Господари на ефира".

 

Още по темата

Ръководството на висшето училище незабавно реагира, след като предаването разкри как професор урежда изпити срещу пари или секс. Решението беше взето на извънредно заседание на Академичния съвет.

 

Адреналинката Ваня се обърна към „Господари на ефира”. На нея ѝ е било отправено шокиращо неудобно предложение от проф. Николай Колев в НСА. Той е бивш декан в Академията и е 12 години в нейното ръководство.

 

 

Потърсихме за коментар и самия професор Колев. С уволнения вече професор успяхме да разговаряме по телефона, защото бил в болница. Там, по думите му, го изпратил стресът след репортажа на "Господари на ефира". Според него излъченото в предаването е манипулация.

 

Студентката, която професорът покани на хотел, за да уредят по-бързото ѝ завършване, твърди, че Колев е бил брутално директен в предложението си.

 

Според студентите в академията схемата изпит срещу секс не е  практика. Досега други оплаквания за предложения като това към Ваня не е имало, категорични са и от ръководството на НСА.


От образователното министерство определиха случая като „много грозен”. Напомниха, че университетите са автономни , но приветстваха уволнението на проф. Колев.

 

Във вторник вечер "Господари на ефира" излъчиха и втората част от репортажа с разговорите между Ваня и проф. Колев. Във видеото, заснето със скрита камера, се вижда как преподавателят определя мястото на срещата със студентката и й обещава пълна дискретност. Дава и гаранция, че положителният резултат от изпита ще стане факт още на следващия ден. Повече вижте във видеото по-долу:

 

 

Продължението на казуса гледайте в четвъртък в "Господари на ефира".