Гледайте номинираната за две награди „Златен глобус” и шест „Оскарa” лента на Стивън Спилбърг тази вечер от 20.00 ч. по Нова

Една невероятна история за надеждата, вярата, приятелството и честта, разказана от световноизвестния режисьор  Стивън Спилбърг, очаква зрителите в премиерна за бъ;гарския телевизионен ефир драма „Боен кон” тази вечер от 20.00 ч. по Нова. Номинираната за две награди „Златен глобус” и шест статуетки „Оскар” лента бележи поредното завръщане на Спилбърг към военния жанр след „Спасяването на редник Райън” и е базирана на любимата на поколения едноименна книга на Майкъл Морпурго. Сценарист е създателят на класиката „Наистина Любов” Ричард Къртис, а сред актьорското съзвездие във филма се откроява имената на Емили Уотсън, Джеръми Ървин, Том Хидълстън, Бенедикт Къмбърбач, Дейвид Крос и Еди Марсан.

„Боен кон” разказва историята за младият Албърт (Джеръми Ървин) и неговият кон - Джоуи. Силната връзка помежду им е прекъсната, когато Джоуи е продаден на кавалерията и е изпратен в окопите на Първата Световна Война. Въпреки че е прекалено млад, Албърт се отправя за Франция, за да спаси приятеля си.

Не пропускайте разтърсващата история в премиерна за бъ;гарския телевизионен ефир драма „Боен кон” тази вечер от 20.00 ч. по Нова.