В интервю пред „24 часа” Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ не се плаши от предсрочен вот

 

Думата "избори" бе най-повтаряна във вчерашния турбулентен ден, пише вестник „24 часа”.

 

Патриотите все още публично са с единия крак извън управляващата коалиция, но най-вероятно ще останат твърдо зад ГЕРБ и ще се намери общо решение за различията около Избирателния кодекс.

 

АБВ излезе от властта заедно с вицето Ивайло Калфин, а Георги Първанов поиска тотален ремонт на правителството или избори. 

Още по темата

 

В интервю за изданието Цветан Цветанов отговори, че ГЕРБ не се плаши от избори, но риторично попита дали те са нужни в тази опасна за Европа ситуация с мигрантите и атентатите.

 

След заседанието на парламентарната група бившият вътрешен министър обясни неочакваната игра на АБВ с „нефт и газ в Черно море и конгреса на БСП”.

 

Негови колеги тълкуваха това като желание на Първанов да разшири проекта „Лява България” с Корнелия Нинова и не изключваха руски интереси да подтикват обединението в ляво.

 

Очаква се ГЕРБ да предложи име за нов социален министър, това било обсъдено и на снощното заседание на групата, но без споменаване на имена. Възможно е да е Тотю Младенов. Той бе на поста вече веднъж в първия кабинет “Борисов”, а сега е премиерски съветник.

 

БДЦ веднага декларира подкрепа за правителството, без да иска постове. Партията има 14 депутати, АБВ е с 11. 

 

Ще има ли предсрочни парламентарни избори. Гласувайте в анкетата ни ТУК.

 

Повече от печата гледайте във видеото!