"Всеки един от тях ще отговаря за своите постъпки", подчерта Георге Иванов

Македонският президент Георге Иванов днес отмени амнистията на 22-ма души. Това стана след като миналата седмица Народното събрание промени Закона за амнистия и позволи на държавния глава да анулира издадените от него амнистии, информира БГНЕС.

Още по темата

 

На 12-ти април тази година македонският президент амнистира общо 56 лица. Това предизвика известно напрежение в страната. В специално обръщение Иванов подчерта, че всички останали, които желаят да им бъде премахната амнистията може да подадат молба и той веднага ще изпълни тяхното желание.

 

"Не искам да има никакво съмнение. Нито един политик не е над закона и недосегаем. Всеки един от тях ще отговаря за своите постъпки", подчерта той и поясни, че на 12-ти април е постъпил съгласно Конституцията и законите в страната. Според него това решение е било в интерес на държавата и на гражданите на Република Македония.

 

"За съжаление много хора не разбраха тази идея, или пък не искаха да я разберат. Споровете в страната и в чужбина тръгнаха в друга посока. Лично бях обвиняван, че съм искал да защитя политиците и че съм действал селективно, че съм раздавал селективно правосъдие, че политиците са над закона. Най-искрено подчертавам, че не съм имал подобно намерение..Искрено вярвам, че решението ми бе възможно най-добрата възможност за излизане от политическата криза", каза още Иванов.