Има ранени

 

В следобедните часове автобус с млади футболисти се удари в тир край Бургас. Катастрофата стана около 16.30 минути. По информация от полицията в момента на инцидента е валял проливен дъжд.  

 

Още по темата


В автобуса са пътували  футболисти от юношеския клуб "Сокол" на Марково.Те трябвало да отидат във Варна, където утре имат мач. По неустановени до момента причини автобусът им е навлязъл в насрещното пътно платно и се е блъснал  челно в движещия се в посока Бургас тир с турска регистрация.

 

В противошоковата зала на болницата в Бургас бяха приети 10 състезатели, треньорът и водачът на автобуса. Всички са контактни, няма опасност за живота на нито един от приетите. Момчетата на са възраст между 14 и 16 години. 

 

В университетската болница „Дева Мария”  са настанени две от пострадалите момчета, и двамата на възраст 15 години, които са в задоволително общо състояние. Единият пострадал е с травма на главата, предстои да му бъде направен скенер. Другият е с травма на коляното и ще му направен рентген, който да установи има ли счупвания. 

 

Двамата са адекватни, в съзнание, след диагностициране ще бъде решено дали ще останат за допълнително лечение в болницата или ще бъдат освободени за домашно лечение. Установено е с дрегер, че двамата водачи не са употребили алкохол преди да се качат зад волана.  

 

Заради инцидента за часове бе ограничено движението на тежкотоварни автомобили в Ришкия проход. 

 

Репортер: Цеца Алексова