Пътешествие в миналото в търсене на корените на превъзходната кухня

Какъв е произходът на една от най-вкусните кухни? Отговорът на този въпрос дава Viasat History с документалния филм „История на италианската храна“. Епизодите ще се излъчват всеки четвъртък, от 9 юни до 7 юли, от 21.00 часа.

 

Историята разказва, че италианската кухня се е развивала през векове на социални и политически промени и е поела тежки византийски, древногръцки и еврейски влияния. Години наред хората вярват, че италианската храна произхожда от свят на безвременна селска простота, където майки приготвят ньоки за децата си, а селяни ядат пица под типичния италиански навес пергола.

 

Настоящата продукция разобличава тези митове и поднася твърдението, че италианската храна не е селска храна. По време на глад и немотия в провинцията, в градовете са имали всичко необходимо за създаването на невероятна кухня. Гражданите са разполагали с ресурси, пари, политическа власт и търговски нюх. Все повече талантливи майстори на традиционна кухня са търсели своето поприще, а консуматорите са развивали взискателния си вкус.

 

Филмът разкрива още какво е общото между италианската идентичност и храна? Отправяйки поглед към историята на необятните и красиви руини на Рим, ослепителната ренесансова Флоренция, заводите на Милано и тихите канали на Венеция, продукцията доказва, че усетът за вкусна храна и традиции са се развивали ръка за ръка.

 

Как са се появили първите кулинарни майстори в историята на Италия и какви са хрониките на старите вина от родината на Леонардо да Винчи? Научете повече от документалния филм „История на италианската храна“ по Viasat History.

tracking tracking tracking tracking tracking tracking tracking