Тя коментира инцидента с гимнастичката Цветелина Стоянова

„Кой е този треньор, кое е това ръководство, които ще извадят два дни преди европейско първенство основен състезател в състава и ще включат резерва, която няма нито едно състезание?”. Това попита в предаването „Здравей, България” председателят на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева във връзка с инцидента с Цветелина Стоянова. 

Раева определи като безумни обвиненията, че гимнастичката е била извадена от отбора. Тя напълно отхвърли и обвиненията в натиск. 

По темата

„Да се говори за натиск е абсолютно безумие”, заяви Раева. „Това дете е израснало с нас. Най-нормалното нещо е да се опитаме да я убедим да продължи да работи”, заяви още тя.

Отборът работи вече 8-а година. За да се задържи един отбор толкова дълго, значи работи в условия, в които състезателите да се чувстват добре и да могат да издържат всичкото това натоварване”, заяви Раева.

Тя е сигурна още, че не спортът и начинът, по който са работили, е причина, за да направи Цветелина Стоянова това нещо. Раева обаче не отговори на въпроса дали наистина два дни по-рано Стоянова отново е направила опит за самоубийство. По думите ѝ обаче стана ясно, че психологът на Федерацията е завел гимнастичката на доктор, който е казал, че няма никаква депресия. 

„След световната купа в София за първи път тя каза, че не иска да тренира повече. След Световната купа в Испания тя дойде при мен и каза, че не иска да тренира вече. Не е имало натиск, имало е разговори. Това стана в последната седмица. В момента, в който видяхме, че няма никакъв шанс и отказва да тренира, трябваше да подготвим документите на резервата”, заяви Раева. 

Повече гледайте във видеото!