Закриват социалния дом в Търново след трагичния инцидент

Водолази откриха тази сутрин и второто изчезнало момче във водите на Янтра. Така на третия ден приключи издирването на 14-годишните възпитаници на дома за деца, лишени от родителски грижи във Велико Търново. Тялото на първото момче беше открито в неделя сутринта. 

По темата

14-годишният Мартин е намерен в 8.00 часа тази сутрин. Той бе издирван от събота следобед заедно със своя връстник Митко, с когото са влезли да се разхладят в река Янтра.

По данни на директорката на дома първоначално Митко е влязъл и е започнал да се дави и след това Мартин се е втурнал да го спасява, след което двете момчета са потънали пред погледа на техния връстник Симеон.

"Не можем да кажем, че хората не са си свършили работата. В събота и неделя няма пазач на вратата. Децата са спазили процедурата за излизане. Те са поискали да се разходят, разписали са се в книгите. След като излизат на двора, се наговарят и напускат дома”, разказа директорът Ганка Григорова.

С намирането на второто тяло издирвателната операция приключи. Оттук нататък думата имат прокуратурата, следствието, социалните работници, които днес влязоха в дома за деца, лишени от родителски грижи заедно със служители на Агенция за закрила на детето за изясняване на този трагичен случай.

Очаква се на 1 юли да бъде подадено искане до Общинския съвет на Велико Търново за закриване този дом вследствие на трагичния инцидент.

Репортер: Мартин Георгиев