Извънредни проверки и на софийското летище

Извънредни проверки и на софийското летище след атентата в Истанбул. Всички пътуващи преминават през допълнителни полицейски постове преди да стигнат до терминалите. Бронирана техника и тежко въоръжени барети посрещнаха и първите пътници, пристигнали от Истанбул тази вечер. 

По темата

Мерките за сигурност бият на очи още преди пътниците и посрещащите ги да са стъпили на терминалите на летището.

В охраната са включени и барети от отряда за борба с тероризма. По-рано през деня вършеният министър провери на място как се гарантира сигурността на летището. Увери, че няма терористични заплахи към страната ни, но не изключи риск.

„Гарантираме най-високата степен за сигурност и предвиждаме всяко едно възможно развитие на ситуацията”, обясни Бъчварова.

Тази вечер софийското летище посрещна първите пътници от Истанбул, а освен роднини, на българска земя те видяха и маскираните мъже с автоматите.

Ясен Танев прави паралел с мерките за сигурност на Летище Ататюрк, от където е излетял днес.

„Истанбулското летище се е върнало към нормалния си начин на живот и наваксваше изоставането”, разказа той.

На софийското летище каца и Жанилина Атанасова с трите си деца, която на път от Америка сменя полета за България през Истанбул. Бащата изживява абсолютен шок тази сутрин, след като разбира, че истанбулското летище, на което дъщеря му и внуците трябва да направят прекачвате, е преживяло терористичен акт.

За щастие единственият дискомфорт, който някои от пристигащите тази вечер са преживели на Летище Ататюрк, е бил свърза със забавянето на полетите им до България.