Според премиера не руските рокери, а посрещачите им създавали проблеми

Притеснявах се Местан с точния си мерник да не срещне „Нощните вълци”. Това заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна в коментар по темата за шествието на руската рокерска група у нас.

Министър-председателят помоли депутатите да проявят разбиране към мотоциклетистите с мотива, че не трябва да се насажда напрежение, съобщава Дарик радио.

По темата

Не искам да забиваме в посоки колко мотористи са минали, заминали, с шенгенски визи. Ако ги бяхме спрели, имаше и такъв вариант. Решението се взе на експертно ниво. Във вътрешно министерство се събраха всички служби - ДАНС, МВР и прецениха кой от двата варианта ще бъде по-добър. Можеше да стане и скандал, защото с шенгенски визи да не ги допуснем е единият вариант, а да им сложим забрана – другият. Колегите прецениха, че най-добре е да ги пуснем. Аз съм виждал и на Бузлуджа да се веят знамена от по-старо време, но ние не ходим да ги арестуваме. Ако тръгнем да се арестуваме за всяка една такава проява, не ми се вижда правилно", коментира Борисов.

По думите му не самите „Нощни вълци", а посрещачите им създават проблеми.

Неслучайно именно те бяха прибрани и глобени", каза премиерът.

Информация: dariknews.bg