Тя се страхувала, че Тръмп ще се възползва в кампанията си от здравословното й състояние

Кандидатът за президент на САЩ Хилари Клинтън е скрила от сътрудниците си, че е болна от пневмония. Тя споделила само със  семейството и най-близките си, защото се страхувала, че опонентът й Доналд Тръмп ще се възползва в кампанията си от здравословното й състояние.
Диагнозата пневмония била поставена в петък. „Трябваше да си почивам пет дни. Това ми каза лекаря в петък, но аз не послушах този доста мъдър съвет. Искам да приключа с това и да се върна възможно най-бързо”, обясни самата тя. 

Хилари Клинтън не е казала на сътрудниците си, че е болна, защото не мислела, че положението е толкова сериозно. Знаели само най-близките й. 

Привържениците на кандидата на Републиканците Доналд Тръмп пък поставиха под съмнение цялостното здравословно състояние на Клинтън и попитаха дали тя е годна да управлява САЩ, ако бъде избрана. 

От кабинета на Хилари Клинтън обявиха, че съвсем скоро ще оповестят още подробности за цялостното й здравословно състояние. 

Въпреки уверенията на лекарите, че Клинтън ще се възстанови бързо, Демократическата партия вече обсъжда името на резервен кандидат за президент. Той ще бъде представен само ако здравето на Хилари се влоши рязко.