Това се е случило преди 11 дни в София

Проф. Александър Михалев твърди, че е бил бит от полицай в София. На 13 октомври заместник-кметът на района „Слатина”  Тошко Николов спира колата си на двулентов улица в София. На проф. Михалев му се налага да навлезе в насрещното с автомобила си, за да може да го заобиколи. 

По темата

При маневрата проф. Михалев удря заместник-кмета на „Слатина”. В крайна сметка и двамата се сдобиват с актове от КАТ. Тошко Николов – за създаване на предпоставка за ПТП, а проф. Михалев – за неправилно отношение към пешеходец. 

След като спира, за да провери какво се е случило, проф. Михалев е пребит от свидетел на инцидента. „Зад нас спря една кола, излязоха двама души, единият  започва да ме удря и то много професионално. Първоначално помислих, че е мутра. Той беше въоръжен и ми показа пистолета си”, разказа пред NOVA проф. Михалев. 

„Синът ми го попита защо ме е бил, а той каза, че е от Първо районно. Когато отидохме след инцидента в Първо полицейско управление,  докато чакахме видях побойникът как влиза в сградата”, разказа проф. Михалев. „Два пъти ги помолих да има разпознаване, но те ми отказаха, те според мен го крият”, оплака се той. 

„Към настоящия момент няма лице, привлечено в качеството на обвиняем, след събирането на достатъчно доказателства, това ще се случи. Има насоки кой може да е извършил побоя, но към настоящия момент не са събрани достатъчно доказателства за виновността на определено лице”, съобщи пред NOVA Невена Зартова от Районната прокуратура в София.