За първи път в България две ски зони се обединяват

Новият зимен сезон в Пампорово се открива официално тази събота - 10 декември. За първи път в България се обединяват две съседни ски зони. 

По темата

Пампорово и Мечи Чал (Чепеларе) ще работят в тандем с единна билетна и транспортна система. Родопските писти ще посрещнат всички гости с безплатни лифтове през целия съботен ден, а специално за всички деца до 12 години лифтовете ще бъдат безплатни и на 11 декември (неделя). 

До 18 декември цената на лифт картата в Пампорово за цял ден ще бъде 39 лева, а от 19 декември - 55 лева. Всяка закупена лифт карта ще дава вече достъп и до ски зона Мечи чал, като връзката ще бъде осигуряване с редовен сбус по график.

Цената на дневните карти в Мечи Чал ще бъде 40 лева, а в промо периода от 11 до 18 декември - 29 лева.

На 17 декември журналисти от цялата страна се събират в Пампорово за Националното първенство по ски за журналисти. Състезанието се провежда за 53-ти път, а право да участват имат всички, които активно практикуват професията в момента, както и ветерани. Те ще се състезават в дисциплината гигантски слалом, в три възрастови групи при мъжете и жените. 

Пампорово ще бъде домакин и на световното първенство по ски за журналисти през 2018 г. България ще организира за трети път състезанията след домакинствата през 1985 г. на Витоша и 2006 г. в Банско. Световните срещи на Международния ски клуб на журналистите (SCIJ) се провеждат ежегодно от 1953 г. насам и събират на едно място близо 200 представители на медии от над 40 страни.