Очаква се над 60 участници от около 20 медии да се борят за наградите

На 26 март ще бъде даден старт на ежегодния национален шампионат по ски за журналисти, част от календара на Българската ски федерация. Различното тази година, съобщават организаторите, е, че 53-ото Държавно първенство ще се проведе съвместно със Сдружение "Българско ски училище", което, заедно с курорта Пампорово, се подготвя за Световния Интерски конгрес на ски учителите през 2019 г.

 

Сдружение "Българско ски училище" е национална професионална организация, член на Интерски Интернешънъл от 1959 г. В него се обучават учители по снежни спортове.

 

Представителите на медиите ще се състезават за индивидуални титли в гигантския слалом, след което ще се проведе отборна щафета на паралелен слалом, заедно със ски учителите и деца от ски клубовете в Пампорово и областта. Отборната щафета по трасе на паралелен слалом е една от дисциплините, която присъства в програмата на световните първенства на ски учителите.

 

По традиция журналистите ще разпределят шест комплекта медали в три възрастови групи за мъже и жени на писта Стената над Студенец. Очаква се над 60 участници от около 20 медии да се борят за наградите.

 

Организатори на проявата са Българският ски клуб на журналистите, който е част от Международната организация на журналистическите ски клубове – SCIJ и Сдружение "Българско ски училище".

 

Всички професионални журналисти, които искат да почувстват адреналина от истинско ски състезание, могат да научат повече подробности, като се свържат с Василена Чонова на тел. номер: 0895 452 696. 

 

Регистрацията ще е отворена от понеделник, 14 март, до следващия понеделник, 22 март.