Снеговалежът блокира основни пътища и в Македония

Двуметрови преспи затвориха магистралата за Ниш.

СНИМКИ ОТ ЗАСНЕЖЕНАТА МАГИСТРАЛА ВИЖТЕ ТУК

По темата

Пътят Ниш – Белград е затворен и в двете посоки в района на пътен възел “Трупале”. На него се свързват пътищата от София и Скопие. На места снежните преспи са достигнали до два метра. Част от движението е пренасочено към стария път през гр. Алексинац, съобщиха от МВнР на България.

Министерство на външните работи препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътувания в тази част на Сърбия, докато пътната обстановка не се нормализирана.

Българските граждани могат да се информират за актуалното състояние на пътищата и ГКПП на интернет страницата на Автомобилния съюз на Сърбия:

http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=511&Itemid=210 

Обилният снеговалеж блокира и няколко основни пътища в съседна Република Македония.

Напълно е блокирана - и в двете посоки магистралата Скопие - Велес. Затворен е пътя Охрид - Ресен, както и този между Кавадарци и Неготино.

Властите призовават гражданите да избягват пътуванията и да не излизат навън. Пътната агенция забрани движението за тежкотоварни автомобили към граничния пункт с България Деве Баир - Гюешево. Според македонските синоптици утре и през почивните дни температурите ще паднат до минус 20.