Първият учебен ден ще бъде на 12 януари

Грипната ваканция за учениците в цялата Русенска област е удължена, стана ясно след извънредно заседание на щаба. Децата няма да са на училище до сряда включително, първият учебен ден ще бъде на 12 януари, информира БГНЕС.

По темата

Областният управител Стефко Бурджиев обясни, че в четири от осемте общини кметовете са обявили т.нар. дървена ваканция заради зимната обстановка, но тъй като болните от грип се увеличават, е взето решение за удължаване на грипната ваканция. Така ще запазва възможността до края на студеното време, при нужда, кметовете да ползват полагащите им се три дни в годината за „дървена ваканция“.

Иначе обстановката в Русенска област постепенно се нормализира, само в едно от всички 83 населени места няма ток и вода. Възстановяването на електрозахранването е извършено и с помощта на два екипа на военните.

Всички общински пътища са проходими, отворен е за всички МПС пътят за Велико Търново и София. От страна на Русенска област са пробити направленията към Силистра и Разград, но другите области имат затруднения с тяхното почистване и засега тези пътища са затворени извън рамките на Русенска област.

На Дунав мост вече се пропускат всички превозни средства, след като забраната за тирове, наложена от румънската страна, отпадна. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК