Дворецът се подготвя за председателството на страната ни в ЕС

Обновяват НДК с 35 милиона лева. Дворецът представи подготовката си за председателството на България в ЕС с нестандартна арт експозиция от индустриални и технически материали.

„Председателството е важно, защото колкото повече се затваряш в себе си, в страната си, в къщичката си, толкова по-малко виждаш хоризонта, а председателството е хоризонт, които смятам, че  България заслужава. Ще направим всичко възможно НДК да изглежда така, както страната ни заслужава”, каза изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош. Той изтъкна, че смисълът не е да посрещнем 20 000 бюрократи от Брюксел, а да излъчим послание и политическата класа трябва да си даде сметка за това. 

Около 4 млн. лв.са инвестирани в нова техника за конференции и конгреси и близо още толкова са платени като аванс към фирмата-строител.

Новият етап на преустройството на НДК започна в началото на декември и ще приключи през септември 2017 г., когато Дворецът ще се превърне в най-модерния културен и конгресен център у нас. Мащабният ремонт е на обща стойност 35 млн. лв., от които до този момент е преведена половината сума.