Държавният глава за пръв път призна за разрива в отношенията му с Маргарита Попова

Плевнелиев коментира и влошените отношения между него и вицепрезидента Маргарита Попова. През последната година те дори не са се виждали.

„Въпреки тези отношения, не допуснахме да бъде нанесена каквато и да било щета на президентската институция, защото и двамата с нея, колкото и да сме различни, мислим и действаме институционално”, обясни Росен Плевнелиев.

ПРЕЗИДЕНТЪТ ЕКСКЛУЗИВНО: Видях истинската болка и тя ме научи да живея

„Имаше спретнати протести срещу мен, в които около сто човека с партийно оцветени личности стояха пред президентството и протестираха. Тези хора ми поискаха оставката, а Маргарита Попова ги прие в своя кабинет и получи цветя от тях. Нямаше как да не си задам много въпроси и да не възникнат проблеми”, допълни президентът.

ПРЕЗИДЕНТЪТ ЕКСКЛУЗИВНО: Можех, но не исках да назнача служебен кабинет

В тези протести са участвали Бисер Петното и Николай Бареков, който две години по-късно му се извинил и поискал прошка от него.

ПЛЕВНЕЛИЕВ ЕКСКЛУЗИВНО: Против политиката на Путин съм, има тежки последствия за България

„Да бъдеш обединител на нацията не означава да те харесват всички, нито да си мълчиш, когато нещо взривява народа. Спечелих си много врагове, но не съжалявам за това. Готов съм в бъдеще пак да ходя на барикадата, за да защитавам европейския път на България”, каза още държавният глава.