Парите ще бъдат използвани за разширяване на дневен център за деца аутисти

Над 49 000 лева бяха събрани в рамките на благотворителното събитие  „Подай ръка на различните деца“. Парите ще бъдат използвани за разширяване на дневен център за деца аутисти „Дъга“ в столичния квартал „Лозенец“. 

По темата

Събитието беше организирано от  Илонка Александрова от „Етик Чарити“ с подкрепата на „Смарт Груп България“, а основен медиен партньор беше Нова Броудкастинг Груп. Инициативата беше патронажа на кмета на София Г-жа Йорданка Фандъкова и се проведе и с подкрепата на Столична Община и район „Лозенец”. 

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Събрани са точно 49 255 лв. за разширяване на дневния център, съобщиха от Сдружение „Асоциация Аутизъм” за NOVA.

25 000 лева от тях са дарение от Управителния съвет на Общинска банка, 12 760 лева са събрани чрез продажба на куверти за събитието и банкови дарения,  6400 лева от предметите, продадени на търг, 2695 лева от лични дарения от гостите на събитието и 2400 лева от закупени билети за томбола по време на благотворителната вечер. 

Сред специалните гости на благотворителното събитие беше и психологът Веселина Фелдман, финалист за 2014/2015 г. в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп "ПРОМЯНАТА", реализирана в партньортство с фондация "Промяната". 

В рамките на търга беше продадена и картина, изработена от децата на център "Дъга", която отиде при Кубрат Пулев. Нови собственици намериха и ръкавици на Кубрат Пулев, лента на художествената гимнастичка Мария Матева,  фланелката на Димитър Бербатов,  топка с автографи на известни български футболисти и рокля "Българка" на дизайнерката Мира Бъчварова.

Търгът ще продължи и онлайн за непродадените предмети, а набирането на средства продължава до постигане на крайната цел – разширяване на Център „Дъга“.

Ако и вие искате да помогнете, може да го направите:

- чрез дарителската сметка: 

Сдружение „Асоциация аутизъм“

Банка ДСК, клон Батенберг,

IBAN: BG59STSA93000004098345

BIC: STSABGSF 

Основание: дарение

- през сайта за дарения www.usmivka.org