Трябва да бъдат назначени охранители, преминали специализирани курсове

Липса на специализирано обучение за действие при извънредни ситуации на охраната на училище "Иван Вазов" във Вършец е причината за допуснатия побой на ученик по време на час, обявиха от Регионалното управление по образованието в Монтана.

По темата

В началото на седмицата майка и 17-годишният й син нахлуха в една от класните стаи в училището и пребиха 14-годишно момче. Причината - скарване между двете момчета. 

В училището това не е първият случай на агресия между съученици. „Ние виждаме пропуск в нашата охрана. Трябва да се назначат хора, които имат уменията и визията и са работили в тази сфера”, коментира пред NOVA Ани Ангелова - директор на училището.

От Регионалното управление по образованието вече са дали предписания на ръководството на училището във Вършец да бъдат назначени лицензирани охранители, преминали курсове на обучение за действие при критична ситуация.

На директора на училището се препоръчва да подобри комуникацията с родителите и да се затегне пропускателния режим в училището, съобщи БТА. По случая с побоя е образувано и досъдебно производство в полицейското управление във Вършец.