Причина за саморазправата е спречкване между двете момчета в междучасието

Майка и син нахлуха в училище и набиха 14-годишно момче. Това се е случило по време на час в училището във Вършец. Детето е с наранявания в областта на главата.

В понеделник между съучениците Атанас и Цветан от средното училище „Иван Вазов” във Вършец избухва конфликт и момчетата се сбиват. 

По темата

„Искаше да се бие. Аз казах, че не искам. Той ми каза: „Ако се биеш, се бий, иначе аз ще те започна”. И аз казах добре”, разказва Атанас Илиев.

„И той иска да се бие с мен и аз му казах: „Хайде, щом искаш”. И той изведнъж ме удари с крак в корема”, е версията на Цветан Каменов.

Съучениците се опитали да ги разтърват и да помогнат на Цветан.

„Започна другото момче да го рита, събори го на земята без нищо. Влезе от вратата и веднага започна, без да го пита, без нищо”, разказва свидетел на случилото се.

„Той ако не ме дразнеше, аз нямаше да го бия”, заявява Атанас Илиев.

След боя, Цветан се прибрал у дома с подуто око и рани по главата. Разказал на майка си за случилото се. Тя и роднини на семейството тръгнали към училището. В час по български език и литература нахълтва майката на Цветан и започва саморазправа с Атанас.

Майката на Цветан не пожела да застане пред камерата ни.

„Тя го е попитала, защо са се били. И той ѝ казал, че заради момиче във Facebook”, разказва лелята на Цветан - Митка Асенова.

В училището това не е първият случай на агресия между съученици.

„Ние виждаме пропуск в нашата охрана. Трябва да се назначат хора, които имат уменията и визията и са работили в тази сфера”, смята Ани Ангелова - директор СУ „Иван Вазов”- Вършец.

С битото момче предстои да работи училищният психолог.