Това сочат резултатите от клиничните изпитания

Фреска фирма създаде лепенка срещу алергия от фъстъци и други храни, като окончателните резултати от клиничните изпитания бяха представени през уикенда в САЩ, съобщи АФП.

Кожната лепенка Viaskin позволяват да бъде намелен с 98% рискът от алергичен шок, който може да бъде фатален. 

По темата

Изпитанията са правени три години сред група пациенти на възраст от четири до 11 години.

"Това е първата лепенка, която десинсибилизира и лекува хранителна алергия", каза основателят на фирмата д-р Пиер-Анри Бенаму. 

Разработката се основава на откритие, според което върху имунната система може да се въздейства през кожата.

Лепенката съдържа концертриран протеин от фъстъци, който се предава на епидермиса, без да преминава в кръвта. Така се избягва рискът от алергичен шок и чувствителността на пациента намалява постепенно. Целта не е пациентите да могат да ядат фъстъци, а да бъде избегнат риска от фатална реакция.