През януари защитеният свидетел по делото се отказа от показанията си

Съдът оправда Петър Низамов, по прякор Перата, за задържането на мигранти със "свински опашки". Обвиняемият посрещна решението на Бургаския районен съд с аплодисменти, а прокуратурата се усъмни в натиск над свидетели.

По темата

Клипът беше качен в социалната мрежа от самия Петър Низамов и стана причина за процеса срещу него.

„Делото е политическо със цел заплашване на такива като мен да не ходят и да им пречат на бизнеса. Това е бизнес за милиарди долари”, заяви Низамов.

Прокуратурата поиска две години затвор. Съдът обаче постанови – невинен.

Тримата арестувани мъже не бяха разпитани по време на процеса, защото полицията не успяла да ги открие. Оправдателната присъда пък беше посрещнато с аплодисменти.

„Разбира се, че изръкоплясках. Това е един смел съдия, защото съм сигурен, че е подложен на огромен натиск и въпреки всичко той постанови по вътрешно убеждение и бе напълно обективен”, заяви Перата.

Веднага след това записа видеообръщение на английски до последователите си.

Недоволни от решението са прокурорите. Държавното обвинени ще обжалва присъдата, защото имало усещане за натиск върху свидетелите

Припомняме, че инцидентът със "свинските опашки" стана миналата година край границата с Турция, когато млади мъже, задържаха бежанци от Афганистан. Клипът със задържането беше качен във Facebook от самия Петър Низамов и стана причина за процеса срещу него.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме и вашите коментари.