Коалиционната програма се разминава с обещанията преди изборите, смята тя

По темата

"Няма да подкрепим правителството, предложено от Борисов". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Малко по-късно народните представители трябва да гласуват предложението на Борисов за състава на новия кабинет. 

"Първо, има сериозно разминаване в програмите и идеите ни. Второ, това е правителство на подмяната спрямо това, което обещахте. От красивите думи преди изборите не е останало почти нищо", категорична бе тя, като допълни, че в коалиционното споразумение се залага несигурност за България. 

По думите й, Патриотите са направили 53 предизборни обещания, и нито едно от тях не е залегнало в новата програма на бъдещата коалиция. 

"Те направиха отстъпление от обещанието си да въведат данъчни облекчения и да предприемат мерки срещу спекулата. За една нощ то се превърна в запазване на преките данъци. Няма я и обещаната децентрализация на бюджет към общините. Няма да се случи и увеличаването на минималната пенсия за стаж и възраст на 300 лева", поясни тя, като обвини Патриотите в загуба на политическа и идеологическа идентичност. 

Красимир Каракачанов отговори на обвиненията й с думите, че Нинова всъщност е чела програмата на Патриотичния фронт от миналите избори, а не тази на Обединените патриоти от последния вот. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.