Нападателят е известен на властите като ислямист

"Този акт на насилие трябва и ще бъде разследван", каза германският канцлер Ангела Меркел относно  нападението в Хамбург.

"В постоянен контакт съм с министъра на вътрешните работи Томас де Мезиер, както и с кмета на града Олаф Шолц," добави канцлерът.

НАПАДЕНИЕТО С НОЖ В ХАМБУРГ: Изясняват мотивите на нападателя

По-рано стана ясно, че заподозреният, който влезе в супермаркет и уби един човек с нож, е известен на властите като ислямист.

"Той е известен като ислямист, но не и като джихадист", каза вътрешният министър на провинцията Анди Гроте. По неговите думи, макар и да има признаци на ислямистки мотив за нападението, заподозреният е страдал от психологически проблеми и това ще се разглежда като една от причините за атаката.

Един загинал и няколко ранени при нападение с нож в Хамбург (ВИДЕО)

Припомняме, че в петък един човек загина, а няколко други бяха ранени при нападение с нож в супермаркет в северозападната част на германския град Хамбург. След извършеното престъпление мъжът избягал, но малко след това е бил задържан.

Кметът Олаф Шолц каза, че нападението е било мотивирано от "омраза". "Вбесен съм от ужасната атака, която отне живота на един гражданин на Хамбург. Това, което най-много ме ядосва е, че извършителят е човек, който е поискал защита от Германия, а после обърна омразата си срещу нас", добави той.

Евакуираха метростанция и трамвай заради изоставен багаж (ВИДЕО+СНИМКИ)

Арестуваха мъж, носещ три мачете в автобус в Лондон (ВИДЕО)

ТЕРОР И ЖЕРТВИ В ЛОНДОН: Ван се вряза в пешеходци, има и намушкани с нож (ВИДЕО+СНИМКИ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.