То все още е в болница, в добро здравословно състояние

Майка реши да изостави бебето си, а после отново поиска да го гледа. Детето й беше отнето от социалните, тъй като тя нямала средства и условия да се грижи за него.

Засега няма да върнат изоставеното бебе на майка му

„Това не е единичен случай. Причините да изоставиш дете са няколко, но най-често това решение се взема заради бедност и липса на подкрепа от близките”, каза в предаването „Здравей, България” Милена Харизанова от Уницеф – България.

Майката, изоставила детето си: Това, което направих, е страшна глупост

„В този случай говорим не само за бедност, но и за отчаяние. Жената не е знаела към кого да се обърне и как да получи подкрепа от социалните служби. Ако е знаела към кого да се обърне, може би е нямало да се стигне до изоставяне на детето”, заяви от своя страна Катя Кръстанова, психолог от Фондация "Анимус”.

4-месечното бебе все още е в болница. То е в добро здравословно състояние.

Социалните решават съдбата на изоставеното бебе

„Първоначално ще търсим вариант за настаняването му при близки и роднини. Следващата мярка е настаняване в приемно семейство. Майката има желание да се грижи за детето, но към момента няма възможност”, каза Емил Тодоров, който оглавява дирекция „Социално подпомагане”. Той добави, че една от възможностите е за детето да се грижи бабата.

Намериха изоставено бебе в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Повече по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.