Бившият банкер назовава виновните за сагата "КТБ"

Само по NOVA говори американският адвокат на Цветан Василев. Дългогодишният служител на ЦРУ е натоварен със задачата да докаже, че човешките права на банкера са нарушени и той трябва да бъде защитен от закона "Магнитски". 

Американски вестник: Цветан Василев търси закрила в САЩ

Банкерът в изгнание Цветан Василев започва вендета. За по-голяма сигурност, този път търси закрила от Съединените щати. 

Адвокатът на Цветан Василев: Не го съветвам да се връща в България

„Срещнах г-н Василев през ноември 2016 г. Мой приятел направи връзката. Знаехме, че е в Сърбия, но трябваше да изясним някои детайли, за да можем да му помогнем”, разказва Джоузеф Огъстин от кантората JWI в САЩ.

Джоузеф е с 28 години опит в ЦРУ. Целта му е да задейства процедурата по закона „Магнитски”. Текст, който защитава хора, с нарушени човешки права.

Съдия Виржиния Петрова ще гледа мегаделото "КТБ"

Със случая е ангажиран и американският губернатор Бил Ричардсън. Личен познат на банкера от борда на  Атлантическия съвет. От него зависи задвижването на самата процедура по закрилата на Василев.

Прокуратурата: КТБ е най-голямата финансова измама в новата БГ история (ОБНОВЕНА)

За да получи помощ от Америка, Цветан Василев трябва да назове конкретни имена. А процесът ще покаже дали те са виновни. 

Свързахме се с говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя заяви, че на този етап няма да коментират думите на американския адвокат. 

Повече по темата гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.