Ще има ли война и ще стане ли светът заложник на този конфликт?

Ще има ли война между Съединените щати и Северна Корея? Ще стане ли светът заложник на този конфликт? Война на думи ли е това, блъф, част от по-голяма стратегия или е криза в навечерието на драматичен военен конфликт? 

По темата

С всяко следващо изречение в разговора между Америка и Северна Корея анализаторите изглеждат все по-притеснени. Режимът заплаши да атакува остров Гуам. Тръмп отговори с обещание за "огън и ярост, каквито светът никога досега не е виждал". На застрашения остров се готвят за атака, Япония подсилва противовъздушната си отбрана, а Европейският съюз ще заседава по темата.

Това, което се разиграва, е по-скоро игра на думи. Режимът в Северна Корея е ясен. Ким Чен Ун, който управлява сега, за разлика от баща си и дядо си, е продукт на новото време. Отраснал е на Запад и е от поколението, което смята, че животът е електронна игра. Той много добре си дава сметка, че може да бъде последният Ким, който управлява света. Тоест, ако натисне копчето, това значи край на играта завинаги”, коментира в „Събуди се” журналистът Георги Милков.

Той е на мнение, че няма как ракета, изстреляна от Северна Корея, да улучи остров Гуам, освен по някаква голяма случайност. Милков все пак е на мнение, че ситуацията е сериозна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.