Тя ще обсъди с експерти регулацията за финасиране на аудио-визуалния сектор, както и авторските права

Мария Габриел ще участва в кинофестивала във Венеция. Участието й в най-стария в Европа кинифестивал е в качеството й на еврокомисар за цифровата икономикa и общество.

Борисов и Габриел обсъдиха българското председателство на ЕС (ВИДЕО)

Чрез програмите си за подпомагане на европейското кино, Еврокомисията е спонсор на 11 от филмите в програмата на тазгодишното 74-то поред издание на кинофестивала. Сред тях обаче няма български филми.

Мария Габриел започна работа като комисар

Българската комисарка ще се срещне с експерти, за да обсъди регулацията за финасиране на аудио-визуалния сектор, бъдещето на европейската програма и авторските права. В понеделник, 4-и септември, тя ще даде пресконференция с италианския министър на културата Дарио Франческини.

Мария Габриел: Най-големият ми капитал е връзката с хората

Във Венеция тези дни дефилираха звезди като Джордж Клуни и съпругата му Амал, Мат Демон, Джулиън Мур и Беничо Дел Торо. Председател на тазгодишното жури е американската актриса Анет Бенинг, а почетната награда "Златен лъв за цялостна кариера" ще поделят Робърт Редфорд и Джейн Фонда.

Мария Габриел вече официално е еврокомисар

Американската звездна двойка ще представи извън програмата на фестивала новия си филм “Душите ни нощем” (Our Souls at Night) и е четвъртият филм, в който двамата си партнират. Филмът е продукция на "Нетфликс" и излиза половин век след направилия ги известни като филмова двойка филм “Боси в парка” (Barefoot in the Park).

Репортер: Антоанета Николова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.