Те ще са ангажирани да посрещнат международните делегации и гостите за над 270 работни срещи

Всички млади хора, които искат да бъдат доброволци в екипа на Българското председателство на Съвета на ЕС, ще могат да кандидатстват до края на деня на 20 октомври, съобщиха от Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018.

Ясно е кой ще прави сайта за Българското председателство

Министър Павлова удължи с десет дни срока за подаване на документи. Мотивът е, че много студенти имат интерес да се включат в провеждане на председателството, но заради лятната ваканция не са могли да получат информация или да подадат документи.

ЗАДЪНЕНА УЛИЦА: Няма кой да шие шалове с шевици за европредседателството

Доброволците за председателството първи ще посрещнат международните делегации и гостите, които ще пристигнат в София за над 270 работни срещи. Те ще имат ключова роля за първите впечатления от България като домакин. В рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 в столицата ни се очаква да дойдат около 22 000 чуждестранни гости.

Ще се разчита на няколко основни групи доброволци: доброволци, придружаващи делегациите на високо ниво; доброволци, обслужващи информационните бюра; доброволци, подпомагащи дейността на пресцентъра на председателството;

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.