Бебето е починало в болницата в деня на изписването

Смърт на новородено предизвика съмнения за лекарска немарливост. Бебето се появява на бял свят в началото на 9-ия месец. Няколко дни по-късно в деня на изписването майка му Елена отива да го прибере... и научава, че то е починало. 

Откриха тялото на новородено до пернишки блок

Елена Леви е акушер-гинеколог от Пловдив. В тази история обаче пациентът е самата тя. А нейната болката си има име - Емануил. Елена го носи под сърцето си 9 месеца, но той успява да оцелее само 9 дни. 

Майка загуби бебето си, след като роди у дома

В деня на изписването лекарите й съобщават, че имат съмнение за вродена аномалия – стеснение, при което храната не може да преминава през стомаха на бебето. Така то е преместено с линейка в „Пирогов”.  Няколко дни по-късно лекарите отхвърлят опасността от аномалия. 

И за втори път Елена се подготвя да прибере Емануил у дома. Не знае, че вместо да го посрещне, ще трябва да го изпрати. Кръвните изследвания от деня на смъртта показват наличие на псевдомонас. 

Прокуратурата проверява болницата в Бургас след случай на починало дете

Становището на медицинския одит пристига три месеца по-късно. Макар че в него се споменават двете отрицателни проби в двете болници, изводът е, че „липсват категорични данни относно това инфектираността да е вътреболничен произход”.

СЪМНЕНИЯ ЗА ГРЕШКА: Дете на 1 година почина в болница в Бургас

Емануил умира на седмия ден от престоя си в „Пирогов”. А според инспекторите от РЗИ хигиената в отделението си е била на ниво.

Съдят майка на бебе, починало след недохранване

От медицинския одит обаче споменават, че в детските клиники на „Пирогов” е имало два изолирани случая на псевдомонас. Т.е. още две деца с бактерията, но те не са били в контакт с Емануил. 

Мъж провеси бебе от 15-ия етаж, искал да събере лайкове

От „Пирогов” засега предпочитат да мълчат. А Елена не се съмнява, че ще попадне под обстрела на хората, които довчера с чест е наричала свои колеги. Но това не я плаши, защото най-страшното вече й се е случило.

Бебе почина след прехвърляне в няколко болници

Целия репортаж гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.