По думите й тя вече е заплаха за националната ни сигурност

Искате борба с корупцията само на книга – законопроектът ви не е борба, а прикриване на корупцията”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите по двата антикорупционни законопроекта. 

По темата

„Очевидно, колеги управляващи, не сте узрели за мисълта, че корупцията е до такава степен разпространена в българското общество, че вече е заплаха за националната сигурност и че трябва малко да свалим партийните противоборства“, каза още Нинова.

Според нея, когато се пишат такива документи за пред Брюксел, те са много красиви и показват политическа воля за борба с корупцията, но когато нещата опрат до истинска борба с корупцията, тези документи се отричат от собствените си автори.

От своя страна правосъдният министър Цецка Цачева отвърна, че няма противоречие между националната стратегия за противодействие на корупцията и внесения законопроект от името на Министерски съвет.

„Подбрани цитати от стратегията няма как да вкарат съмнение, че това, което правителството в момента предлага като законопроект, противоречи на самата стратегия. Когато има информация и е разкрито наличието на схема, която води до корупционно престъпление, фокусът безспорно е върху разследването“, заяви Цачева.

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов подчерта, че законопроектът, който е внесен от Министерски съвет, кореспондира с очакванията на обществото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.