За 2017 г. нападенията са 22, а осъдените през годините са само трима

Нападение над контрольор на градския транспорт в столицата. Три жени, пътували гратис, са атакували проверяващия в четвъртък сутринта на автобусна спирка. След побоя мъжът е с наранявания на лицето. За 2017 г. нападенията над контрольори са 22, а осъдените през годините са само трима

Момичета нападнаха контрольор на градския транспорт в София (ВИДЕО)

„Чух се с Георги Богданов. Нощта е минала лошо за него - с големи болки в главата, окото изцяло му се е затворила след удара. Потърсил е лекарска помощ”, обясни в „Здравей, България” Борислав Симов, главен инспектор в Центъра за градска мобилност.

„Не бих казал, че контрольорите предизвикват това поведение. Като цяло обществото е доста агресивно – не бият само контрольори, а и лекари, учители, полицаи. Това е показателно, че обществото ни е много болно”, коментира Симов.

„Хората не обичат да дупчат билети, но след като използват тази услуга, трябва да плащат за нея. След като нямат документ, защо ползват услугата”, попита той.

Борислав Симов заяви, че ще настояват за засилени полицейски екипи по спирките и по-тежки наказания за нападателите. Според него наредбата трябва да бъде променена и контрольорите да се чувстват по-сигурни.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.