Жители на село Зимница бяха измамени от бивша служителка на "Български пощи"

След репортаж на NOVA за откраднатите пенсии и спестявания от жителите на село Зимница, от „Български пощи” доказаха, че липсват пари и започнаха да връщат пари на измамените.

Ощетените обаче твърдят, че откраднатите пари са в пъти повече. Хората били измамени от пощенската служителка Величка.  В продължение на години те й поверявали парите си, разчитайки, че тя ще внася, а това така и не се случвало.

ЗАРАДИ ИЗМАМА: Цяло село остана без пенсии и спестявания (ВИДЕО)

Потърпевшите разбрали, че са ограбени едва тази година, след като Величка била уволнена. Преди 2 месеца тя потърсиха NOVA, за да разкажат, че спестяванията им липсват. Други се оплакаха, че системно от пенсиите им са теглени пари.

НА ГЪРБА НА ХОРАТА: Дарения за Хитрино отиват в частна сметка

„Общата сума, която е установена към момента е около 40 000 лева.  Tези пари служителката не е внасяла по сметките и е задържала при себе си”, съобщи пред NOVA окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев. От Български пощи обещаха проверка и вече връщат парите на измамените.

Задържаха две жени, извършили измами за над 200 000 лева

 „Съвместната проверка доказа суми, които са под 30 000 лева, това, което сме се разбрали с банката, е сумите да бъдат изплатени по сметките на клиентите от банката, след това ние да ги възстановим на нея. До момента има едва 7 от тези 30 000 доказани. Ако някой докаже повече, ние ще ги изплатим”, обясни изпълнителният директор на „Български пощи” Деян Дънешки.

Междувременно от „Български пощи” атакуват вече бившата си служителка в съда. Завеждат гражданско дело срещу нея, за да си възстановят парите.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.