Управляващите настояха той да напусне Народното събрание

Депутатът от БСП Иво Христов, който определи 80 % от българите, като дебилни, запазва мястото си в парламента, но изрази съжаление за казаното.

"Българино, или си дебил, или Иво Христов е депутат" и още в социалните мрежи

 „Поднасям извинения на всички, които са засегнати от думите ми”, заяви той.  Извинението обаче беше в комплект с атака - скандалът бил в резултат от спекулации. Затова БСП защити депутата си - чрез контраатаака.

„Напомняме, че далеч по-груби квалификации – „лош материал“, „прости“ и подобни по отношение на българите са правени от сегашния министър-председател, за които извинения не са поднасяни до този момент”, заяви Валери Жаблянов от БСП.

ГЕРБ иска оставката на депутата, нарекъл 80% от българите "дебили"

Управляващите настояха за оставката на Христов и призоваха и президента Румен Радев да се разграничи от професора, който беше в инициативния комитет за издигането му.

 „Позицията на партия, която се счита за българска би могла да бъде само една – да се разграничи от подобни изказвания и да поиска незабавно оставката на своя народен представител или да го изключи от парламентарната си група”, коментира Тома Биков от ГЕРБ.

Трябва ли Иво Христов да напусне парламента, гласувайте в нашата анкета ТУК, а цялото му изказване гледайте във видеото, думата "дебилни" той използва около 15-тата минута: 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.