Винаги, когато стане напечено, Бойко Борисов се крие, коментира лидерът на БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов влязоха в задочен спор кой какво трябва и не трябва да прави и кой колко е смел.

Кирил Ананиев е новият здравен министър

По време на обсъждането на номинацията на Кирил Ананиев за здравен министър, Нинова разкритикува премиера Бойко Борисов за това, че е назначил проф. Николай Петров, въпреки че е знаел за проверките на Сметната палата във ВМА.

Освен това тя не беше съгласна и с това, че номинацията на Кирил Ананиев беше представена на депутатите от вицепремиера Томислав Дончев. Според Нинова обаче това е нарушение на Конституцията, тъй като единствено премиерът имал право да прави това. 

Какви предизвикателства очакват новия здравен министър?

„Винаги, когато стане напечено, този човек се крие“, каза Нинова. „Г-н Борисов, защо приехте тази оставка и чий интерес обслужихте с нея? Ако тезата е, че д-р Петров е жертва на лобистки интереси, то вие чии интереси обслужихте, като приехте тази оставка?“, попита още Нинова.

Цветан Цветанов обаче реши да защити премиера Бойко Борисов. Той се обърна към Нинова с думите:  „Да наричате премиера "страхливец" е смехотворно, вие не можете да дисциплинирате депутатите си, които обиждат българските граждани”.

ИЗВИНЕНИЯ БЕЗ ОСТАВКА: Иво Христов остава в парламента

„Когато имате страх във вашата парламентарна група да взимате ясни политически решения за това дали един народен представител обижда българските граждани и нарича 80% от тях дебили, това е страх. Когато вие толерирате ваши кандидати за народни представители в студиото да се отнасят с неуважение към хората, които са репресирани от комунизма, това е страх”, каза още Цветанов. „ГЕРБ и министър-председателят на България са хората, които са смели“, подчерта той.

ГЕРБ иска оставката на депутата, нарекъл 80% от българите "дебили"

Припомняме, че преди няколко дни в интернет се появиха кадри, на които се вижда как червеният депутат Иво Христов нарича 80% от българите „дебилни”. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.