Цвета Караянчева е новият председател на НС

"Димитър Главчев подаде оставката си, воден единствено от националния интерес и истинския парламентаризъм". Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Димитър Главчев подаде оставка (ВИДЕО)

"Ние от ГЕРБ не желаем да има дискредитиране на българската институция парламент, не желаем да има лични нападки от тази трибуна към когото и да било", добави Цветанов.

Цветанов: Главчев подаде оставка, воден от националния интерес (ВИДЕО)

"С колегите доста поговорихме. Ясно е, че това е добре обмислен план на опозицията, но винаги съм твърдял, че държавата ни е по-важна от всичко и стабилността в нея”. С тези думи министър-председателят Бойко Борисов коментира решението на председателя на Народното събрание Димитър Главчев да подаде оставка. 

Борисов за казуса "Главчев": Това е добре обмислен план на опозицията

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, която по-рано призова за оставката на Главчев, определи днешното му решение като "неизбежно" и "правилно".

"То е и горчив урок за това, че е нормално в правовата държава да има управляващи и опозиция. Че е нормално да има различни мнения, свобода на словото и взаимно уважение на различните позиции", заяви Нинова.

Нинова: Решението на Главчев е неизбежно и правилно (ВИДЕО)

„Високо оценяваме личния акт на Димитър Главчев с подаването на оставката”. С тези думи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира решението на председателя на Народното събрание да подаде оставка.

Карадайъ: Оценяваме личния акт на Димитър Главчев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.