Така ще бъде заснемана цялата пътна обстановка

Ще се въведат видеорегистратори и предпазни колани в автобусите. Така ще бъде заснемана цялата пътна обстановка. Това ще помогне на МВР в разследванията на катастрофи. Това каза транспортният министър Ивайло Московски след извънредната среща при премиера.

Властта се събра, за да анализира причините за катастрофите. От МВР разпоредиха, че шофьорите, които нарушават правилата, ще се извеждат от пътя и ще бъдат съпровождани до най-близкото районно полицейско управление. Там ще им бъде налагано наказание незабавно.

Катастрофа на "Симеоновско шосе" в столицата взе жертва (ВИДЕО)

"Има хора, които не знаят какво правят по пътищата- върху тях трябва да увеличим натиска". Това заяви днес вътрешният министър Валентин Радев пред медиите веднага след като заедно с колегите си министрите на транспорта- Ивайло Московски, на регионалното развитие- Николай Ненков, главният секретар на МВР Младен Маринов, комисар Бойко Рановски- началник на „Пътна полиция” и др. излезе от съвещание в МС при премиера Бойко Борисов.

Петима пострадаха при катастрофа на Околовръстното на София (СНИМКИ)

От изказванията на почти всички стана ясно, че институциите не са склонни да предприемат радикални санкции след последните жестоки катастрофи, защото това би било белег на липса на демократичност и на европейски манталитет, предава БГНЕС.

 

Вижте снимки от работната среща при Борисов, на която се обсъждат мерки за намаляване на катастрофите.

Ще бъдат направени предписания за опасните участъци по пътищата, както и подобрения на самите пътища, посочи министър Радев. А ако се налага ще има и законодателни промени. Според него поправки има и сега, но те не се спазват от водачите на МПС. Радев заяви, че са повишени глобите два пъти за повишена скорост, но това не е направило някои шофьори по-отговорни на пътя.

Има учудваща статистика, според която точно на някои от най-ремонтираните и добри пътища, стават най-много катастрофи, какъвто е случаят и с участъка около Ловеч, смята регионалният министър Николай Нанков. Той припомни, че по тези пътища тежкотоварният трафик за последните години се е увеличил почти 3 пъти. Нанков заяви също, че до края на 2018 г. ТОЛ системата ще бъде напълно готова. А на пътя около Ябланица ще бъде поставена шумяща маркировка срещу инциденти, свързани със заспиващи шофьори.

Рестриктивните мерки ,които ще предприемем ще бъдат основно срещу нарушителите по пътя, категоричен бе главният секретар на МВР Младен Маринов. От днес при констатирано тежко нарушение на пътя водачите на МПС ще бъдат извеждани от транспортното средство и ще бъдат завеждани до най-близкото поделение на МВР, каза той.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

Видео: БГНЕС