Малките пък се нуждаят от бебешки одеялца и мляко

Лъвът Асен ще бъде обстойно прегледан със скенер във ветеринарна клиника. След това му предстои лечение и настаняване в убежище на "Четири лапи".

СНИМКИ НА ЛЪВЧЕТАТА В РАЗГРАД ВИЖТЕ ТУК 

Асен е един от седемте лъва в зоопарка в Разград. Те са болни и недохранени, установи проверка на български и германски специалисти. Други страдат от заболявания на костите и опорно-двигателната система.

Експерти установиха: Лъвовете в разградския зоокът са болни и недохранени

От 2010-а година  природозащитниците от фондация "Четири лапи" правят  опити да спрат развъждането на лъвове в Разград и да затворят зоокъта в града. Според тях мястото не отговаря нито на законовите, нито на хуманните изисквания.   

Междувременно от Фондация „Дивите животни” публикуваха във Facebook страницата си снимки на Масуд и Терез  - малките лъвчета от зоопарка.

„Докато родителите на Масуд и Терез и другите големи лъвове в зоопарка в Разград получават медицинска помощ, каквато с години им е липсвала, малките растат главоломно. Вече са почти на 3 месеца и започваме да ги запознаваме с месото. Те не са особено очаровани, но процесът ще е постепенен и още месеци наред ще си пият бебешкото мляко, докато месото все повече и повече ще навлиза в менюто им.

Масуд и Терез вече имат първа ваксина, чипирани са и имат паспорти. Все още не знаем къде ще заминат и кога. Работи се по въпроса”, пишат от фондацията.

От „Дивите животни” призовават, ако имате възможност, да дарите мляко, бебешки одеяла и бебешки мокри кърпички  във ветеринарна клиника „Добро хрумване” на ул. Пиер Дегейтър 10б в София. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.