Ева Майдел беше избрана за председател на Международното европейско движение

Българският евродепутат Ева Майдел беше избрана за председател на Международното европейско движение. То е мрежа от проевропейски организации от 39 държави, в това число неправителствени организации, синдикати, бизнес организации, политически партии, местна власт.

Организацията е създадена преди повече от 70 години, а за първи път неин председател става жена. Майдел спечели подкрепата на различни политически сили, сред тях ЕНП, социалисти и АЛДЕ.

„Изключително важно е да не работим за гражданите, а идеите, които осъществяваме, да идват от гражданите, т.е. да събудим истинския дебат в Европа, за бъдещето на Европа, с участието на гражданите”, заяви Майдел.

„Друг важен акцент на моята работа ще бъде поставен върху активността на младото поколение. Ще засилим изключително много мрежата на настоящите всички 39 национални организации, така че гласът на Европа да се чува много по-силно и от техните столици, но също и от всички техни представители да получаваме достатъчно информация и идеи, които да можем да осъществим”, каза още Ева Майдел.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.