"Тази война не може да я спечелим само с ограничение на парниковите емисии", на мнение е президентът

„Предизвикателствата пред промените на климата са огромни и аз поздравявам президента Макрон за организацията на това знаково събитие. Промените в климата стават все по-драматични. Всяка година се засяга икономиката на всички държави. Много хора губят живота си. Не може повече да се преструваме, че това не е проблем”.

СНИМКИ НА РУМЕН РАДЕВ В ПАРИЖ ВИЖТЕ ТУК

Това заяви президентът Румен Радев в Париж, където участва в среща на върха по въпросите за климата и климатичните промени. Според държавния глава този проблем не може да бъде решен само с ограничаване и забрана на традиционното производство на енергия.

СРЕЩА ЗА КЛИМАТА: Световният елит обсъжда бъдещето на планетата в Париж

„Тук става въпрос за процес на дълбока трансформация - на начина, по който произвеждаме енергия, стоки и услуги, по който ги дистрибутираме и най-вече консумираме. Необходима ни е нова култура на производство на енергия и на нейната консумация. Необходими са промени в образователната система, за да може да се дават повече пари в иновативни проекти и нови технологии, така че да имаме смели технологични решения за бъдещето. Тази война не може да я спечелим само с ограничение на парниковите емисии”, заяви Румен Радев.

Макрон иска по-голяма мобилизация за климата

Бангладеш е много силно засегната от климатичните промени. Ако след години в процеса на глобалното затопляне се повиши нивото на Световния океан, какво ще стане с тази държава? Тя просто изчезва. Ако не вземем мерки навреме, ни чака огромна мигрантска криза. Тази ще ни се види като детска играчка”, каза още българският президент. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.