Темата засега остава „Корупция”, уточни лидерът на социалистите Корнелия Нинова

Вотът на недоверие към правителството ще бъде внесен на 17 януари догодина. Това се договориха БСП и ДПС. Опозицията си стисна ръцете и за датата, и за темата. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза още, че мотивите по вота ще станат ясни на 10 януари 2018 г., а темата засега остава „Корупция”. 

Припомняме, че в началото на ноември беше обявено, че парламентарните групи на БСП и ДПС ще внесат вота на недоверие към кабинета, след като бюджетът за 2018 г. мине на второ четене. "ВОЛЯ" се отказа да участва във вота на недоверие още при първоначалните разговори. 

На новината за вота премиерът Бойко Борисов реагира с думите: „В България имаме две хубави поговорки: „Крадецът казва „Дръжте крадеца” и „В ада на българския казан не е нужно да се слагат пазачи”. Ние можем спокойно да се дърпаме сами надолу и 6 месеца, докато сме във фокуса на Европа, да се изговорят всички глупости, които на някого му дойдат на акъла”.

За да бъде успешен един вот на недоверие, трябва да го подкрепят поне 121 народни представители. БСП и ДПС разполагат общо със 105 народни представители. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.