Приватизацията пак скара БСП и ГЕРБ

Нови политическите престрелки между управляващи и опозиция. Спектърът от теми става все по-широк. Една от тях е ще има ли ревизия на прехода.

Преди две седмици Цветан Цветанов връчи на Корнелия Нинова една папка с концепцията на ГЕРБ как да се ремонтира конституцията и с искане на нейния "златен подпис". Отговорът на БСП дойде днес. 

ГЕРБ: Лидерска среща - само ако има предложения за промени в конституцията

„Папката ще върна без подпис. Искаме лидерска среща, сериозен разговор. Искаме разширяване на обхвата на ревизията на прехода и общо съгласие да подпишем всички едно предложение”, заяви Нинова.

Разговор, на който всички лидери да изяснят какво ще се осветява, какво ще се проверява и какво ще се ремонтира.

„Да потърсим съгласие за оценката на прехода. Да не бъде еднократен акт и пиарска кампания”, каза Нинова. 

Искането на БСП е да се разровят не само приватизационните сделки, но и концесиите, обществените поръчки, участието на силовите групировки. От ГЕРБ хем се съгласиха, хем не съвсем.

Борисов и Нинова в спор за паветата на бул. "Дондуков"

„Какво означава лидерска среща? Да предложи законопроект, който да бъде обсъден. Ако ще се събират да пият кафе лидерите, за да може г-жа Нинова да говори общи приказки, не е сериозно”, заяви Тома Биков от ГЕРБ. 

Според управляващите БСП нарочно тупат топката.

Веднъж нагазили в миналото, БСП и ГЕРБ решиха да останат още малко там, за да изяснят още един любим въпрос - кой на кого и кога първи е отказал да управляват заедно. Поводът - приетото от ГЕРБ решение никога да не се коалира с червените.

„Очевидно ГЕРБ са поумнели малко от времето, когато се молеха Деница Златева да бъде министър, а аз - шеф на парламента. Но не достатъчно поумнели. Ще ги чакаме да израснат още малко”, заяви Корнелия Нинова.

За да разберат, че леви и десни не бива да се събират. Управляващи и опозиция - също.

Нинова и Борисов ще имат възможност да се видят веднага след гласуването на бюджета тази седмица, защото след него идва ред на обещания опозиционен вот на недоверие. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.