Тир е преминал през мантинелата на магистрала „Хемус” близо до Шумен

Рязка промяна на времето. Посрещаме новата седмица със сняг и минусови температури. В много части от страната вече натрупа 3-4-сантиметрова покривка. Има ли непочистени пътища и докога ще продължат валежите?

По информация на Ситуационния център на Агенция "Пътна инфраструктура" най-тежко е било положението в Софияска област. Заради това на територията на областта са работили 160 снегорина. Общо за страната са били ангажирани около 500 машини. Валежите в София спряха и се изнасят постепенно на изток. През нощта обаче се очаква рязко падане на температурите, което ще доведе до заледяване на пътищата. 

„Сняг валя в Софийска област, в Ловешка област, малко в Плевенско, както и по старопланинските проходи – Шипченски проход, прохода „Троян – Кърнаре”, прохода „Петрохан”. В Родопите дъждът също премина в сняг. За момента няма затворени за леки автомобили пътища от републиканската пътна мрежа”, заяви регионалният министър Николай Нанков в Ситуационния център на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Затворени за движение за тежкотоварни автомобили над 12 тона са проходите „Троян Кърнаре”, Рибарица – Шипково, както и на прохода „Предела”. Заради по-добро почистване е затворен и пътят за Банско. В следобедните часове имаше обилен снеговалеж на магистрала „Люлин”.

„Има няколко леки инциденти с тежкотоварни автомобили в рамките на денонощието, както и един по-тежък инцидент на магистрала „Хемус” близо до Шумен. Там тир е минал през мантинелата и има временна организация на движението”, каза още министър Нанков.

Като най-чести грешки на шофьорите, създали пътно-транспортни произшествия, регионалният министър посочи несъобразената с метеорологичната обстановка скорост, както и неподготвени за зимата гуми, липса на течност за чистачките и износени чистачки. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.