Те са притеснени, че може да се стигне до масови съкращения

Работници от варненския кораборемонтен завод "Флотски арсенал" излязоха на протест и блокираха пътя Варна - Белослав. Предприятието е част от холдинг "Терем" и се занимава предимно с ремонт на военни кораби. Хората са недоволни от започналите процедури по сливането на завода с губещото дружество „Овеч”, град Провадия. Това според работниците ще доведе до масови съкращения.

Взрив и пожар в завод "Терем" във Варна (ВИДЕО)

„Министърът говори за самолети, за танкове, за бронетранспортьори, а за кораби изобщо не става въпрос, особено за руски военни кораби, които са на голяма печалба и за нас, и за държавата”, каза Живко Тузсузов, работник.

„За една година заводът е намалял от 750 човека на 600 човека в момента и то предимно млади хора, от предимно ниското заплащане и несигурността в условията на работа тук”, каза Дияна Неделчева, също работник.

Над 300 души от "ТЕРЕМ" блокираха пътя Варна – Белослав

„Тези хора, които виждате зад мен, трябва да са на работните си места, защото в момента заводът има да изпълнява договори. Тези договори са с конкретни срокове и това, че тези хора са тук, влияе на работния процес”, каза Иван Досков, изпълнителен директор на "Терем" ЕАД.

От холдинга съобщиха, че започват преговори със синдикатите и че предприемат всички необходими действия да оздравят "Флотски арсенал". 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.