Водещият на "Семейни войни" разказа интересни случки от предаването

Вчера стартира новият сезон на обичаната семейна телевизионна игра "Семейни войни". В новото, специално издание на "НеСемейни войни", несемейни отбори се изправят един срещу друг в опит да разгадаят какво са отговорили запитаните 100 човека. Всички участниците са свързани от обща професия - волейболистки, сумисти, танцьори, актьори, готвачи и репортери. В интервю за NOVA водещият на предаването Цветомир Иванов разказа за новия сезон, както и за емоциите да бъде част от телевизионната игра. 

Kакво могат да очакват зрителите в новия сезон?

Специалното в новия сезон са самите участници, защото са много готини, атрактивни, забавни, усмихнати и са специалисти в дадена област. 

Какво е чувството да се срещаш с толкова много семейства?

Да си призная честно тази монета има две страни. Едната е, че обичам да се срещам с хора и винаги ми е приятно - за съжаление поради малкото време, в което имам със семействата, е трудно да ги опозная. Но първото впечатление винаги е важно, а то е - весели, позитивни и усмихнати. Втората страна, е че до някаква степен ме въвличат в техния свят и се улавям да мисля за едно или второ семейство, докато не дойде следващото, което сменя мислите.

По темата

Трудно ли е да ги забавляваш?

Всички те идват не толкова за наградите, колкото за забавлението. Почти не остана място, на което можеш да отидеш, за да се забавляваш и да спечелиш пари. Семействата искат и очакват това и не е никак никак да веселиш хора, който са дошли с тази настройка. Всъщност за мен не е трудно и съм се научил, че ако ти се забавляваш и всички около теб взимат от твоята позитивна енергия.

Интересни ли са ти въпросите в предаването?

Екипът ми подбира въпросите много внимателно и знам за всеки един, че е селектиран поради няколко причини. В някои въпроси има заложена много народопсихология, в други е вплетена натуралността на отговорите, в трети уникалността. Аз лично се увличам от въпросите и някой път започвам да се чудя с участниците дали наистина техните отговори са обичайните, които можем да кажем в конкретната ситуация. Дори на пръв поглед да изглеждат повърхностни и леки, те носят в себе си много информация и понякога сам се изненадвам от логиката, която намирам за себе си в отговорите... В този ред на мисли, освен да са забавни, те са и полезни, защото човек научава и друга гледна точка.

Чудиш ли се кой би могъл да бъде най-търсеният отговор?

О, да, това става без да искаш. Семействата за това са в студиото  - това е тяхната задача, за да вървят напред в играта. И аз неминуемо като техен спътник се увличам и играя играта. Понякога се изпускам, но това се случва толкова непринудено, че дори аз самия не усещам. Но колкото и да съм концентриран в разговора и воденето на играта, първата ми мисъл след прочитане на въпроса е - кой е най-популярният отговор. Аз самия гадая с участниците и понякога познавам, понякога не, но винаги успявам да улуча поне два от 5 на таблото.

Кои са били най-забавните ти моменти в предаването?

След две години и над 300 епизода този въпрос вече ми е труден. Такива моменти има ежедневно. Ако трябва да обобщя бих казал, че най-забавните моменти са с отговорите, които дават нашите семейства в "Бързи пари". Аз съм изключително концентриран в тази фаза на играта и трудно стигат до съзнанието ми отговорите им толкова бързо, но когато се обърнем към таблото, за да видим точките, в главата ми направо се извъртат филми. НО като цяло няма моменти, които да кажа, че не са ми забавни.

Кое е било най-колоритното семейство, което е участвало в "Семейни войни"?

Имам едни любимци, но ще си ги запазя за себе си като име. Въпреки това във всеки сезон има поне по 3-4 запомнящи се семейства. Някои са толкова забавни, задружни, весели и с такова чувство за хумор, че направо забравяш къде си! 

Не пропускайте двубоите в "НеСемейни войни" между Сумисти и Волейболистки, тази вечер от 18.00 ч. по NOVA.