Нападателите са обвинени в нанасяне на "тежка телесна повреда"

Деветима тийнейджъри бяха арестувани днес във връзка с един от най-бруталните случаи на улично насилие, разтърсили южния италиански град Неапол през последните седмици, предаде ДПА, цитирана от БТА. 

Как да се справим с детската агресия?

Без видима причина някои части на Неапол станаха арена на десетки инциденти на нападения срещу деца от т.нар. "бебешки банди". Днешните арести са свързани с нападение, станало на 12 януари, когато 15-годишният Гаетано бе така жестоко пребит край метростанция в покрайнините на града, че далакът му трябваше да бъде отстранен в болница чрез операция. 

14-годишното момче, убило бездомник във Варна, остава в ареста

Извършителите са "юноши без криминални досиета", действащи "без мотив", каза пред радио РАИ полицаят Бруно Мандато, който води разследването. 

Бащата на момчето, обвинено за смъртта на бездомник: Много добро дете е (ВИДЕО)

Нападателите са обвинени в нанасяне на "тежка телесна повреда". Осем от тях са настанени в превъзпитателни центрове, а един е оставен при семейството си, съобщиха от полицията. 
Неапол - третият по големина италиански град и средище на мафиотската групировка Камора, се отличава с висока престъпност, високо равнище на младежка безработица и на бягство от училищата, отбелязва ДПА. 

Деветокласник нападна с брадва и "Молотов" съучениците си (ВИДЕО)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.