Премиерът счита, че има потенциал за саудитски инвестиции в българската икономика

В София Саудитска Арабия потвърди, че подкрепя зоните на деескалация в Сирия. Саудитският външен министър е на посещение у нас. Определянето на райони, в които да не се водят бойни действия, е идея на Русия, Иран и Турция.

Ще имаме търговско представителство в Саудитска Арабия

"Подкрепяме създаването на зони за деескалация в Сирия с участието на всички заинтересовани страни. Ние подкрепяме и сме съосновател на международната коалиция срещу ИДИЛ. Военновъздушните сили на Кралство Саудитска арабия са сред най-активните въздушни сили, които се борят срещу тази коалиция", заяви външният министър Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр.

Саудитските жени могат да имат собствен бизнес без мъжки надзор

"За да започне възстановяването на Сирия, трябва да са ясни тези зони за деескалация и да започне политическия процес", коментира българският външен министър Екатерина Захариева.

Борисов разговаря със саудитски министри в Давос (ВИДЕО+СНИМКИ)

Преди срещата си със Захариева външният министър на Саудитска Арабия се срещна с президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов. Постигането на дългосрочна стабилност в Близкия изток и насърчаването на политическия диалог и разбирателството в региона бяха във фокуса на срещата с президента.

Какво се случи по време на посещението на Борисов в Саудитска Арабия?

Двамата са отбелязали потенциални области за задълбочаване на двустранното сътрудничество основно в борбата с тероризма и екстремизма.

С премиера Борисов външният министър на Саудитска Арабия е обсъдил задълбочаване на сътрудничеството в областта  на изграждането на инфраструктура, IT сектора, земеделието, енергетиката и роботиката.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.