Правителствената ни делегация посети и Фонда за публични инвестиции

България ще разкрие служба по търговско-икономическите въпроси в Кралство Саудитска Арабия. Това беше обсъдено по време на среща между заместник-министъра на икономиката Александър Манолев и Абдулазиз Ал-Рашид, заместник-министър по икономическите въпроси. Службата ще бъде обособена след разкриването на посолство на България в кралството.

Борисов танцува със сабя в ръка в Рияд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Правителствената ни делегация в Саудитска Арабия посети Фонда за публични инвестиции. Фондът инвестира в конкретни проекти чрез собствен капитал, заеми или гаранции и разпределение на публични средства, а от 2014 г. финансира и дружества извън Кралството. Договорено беше да бъдат проучени възможностите, които предоставя Фондът, за финансиране на проекти в чужбина, съобщиха от правителствената пресслужба.

ИСТОРИЧЕСКА ВИЗИТА: Борисов се срещна с краля на Саудитска Арабия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов и членовете на българската делегация посетиха Глобалния център за борба с екстремистката идеология в Рияд и се запознаха с работата му. Обсъдени бяха възможностите за сътрудничество между правоохранителните органи на България и Кралство Саудитска Арабия.

Какво трябва да знаем за външната и вътрешната политика на Саудитска Арабия?

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.